DEN BOSCH - In het graf met Franse soldaten uit de achttiende eeuw, dat in maart werd gevonden bij de vesting Bastion Baselaar in Den Bosch, zijn in totaal bijna zeventig skeletten gevonden.

Het archeologisch onderzoek en het bergen van de menselijke resten is donderdag afgerond. Dat heeft Eddie Nijhof van de dienst Bouwhistorie, Archeologie en Monumenten van de gemeente Den Bosch vrijdag gezegd.

Een exact aantal is niet te noemen omdat niet alle gevonden skeletten compleet zijn aangetroffen. De resten worden tijdelijk opgeslagen in het archeologisch depot van de gemeente. Op termijn worden ze nader onderzocht op onder meer geslacht, leeftijd, herkomst en doodsoorzaak.

Volgens Nijhof is dat vermoedelijk over twee jaar, als de bouw van de geplande parkeergarage in de omgeving van het bastion begint. Hij verwacht dan ook nog meer menselijke resten te vinden.

De menselijke resten lagen bij het bastion in een geïmproviseerd graf, waarschijnlijk van een militair hospitaal uit het einde van de achttiende eeuw. De Fransen belegerden Den Bosch in 1794 en 1795. Door de vele gevechten en een dysenterie-epidemie lieten veel soldaten voortijdig het leven.