PURMEREND - Een grote brand heeft donderdag op bedrijventerrein Baanstee in Purmerend een bedrijfsverzamelgebouw goeddeels in de as gelegd. In het pand waren drie bedrijven gevestigd. Een brandweerman liep snijwonden op. Verder vielen er geen slachtoffers.

De brand brak rond kwart over drie 's middags uit en greep snel om zich heen. De brandweer rukte uit met drie bluswagens en een hoogwerker. Het gebied rond de brand werd afgezet.

De brandweer had het vuur rond half vijf onder controle. Er dreigde toen geen overslag meer naar andere gebouwen. Het getroffen pand stond vrij.

De brand ging gepaard met zeer zware rookontwikkeling. Als gevolg hiervan kregen bedrijven in de omgeving en bewoners van de wijk Purmer-Noord het advies ramen en deuren gesloten te houden. Ook werden mensen opgeroepen binnen te blijven.

Roetdeeltjes

Bij de brand kwamen geen schadelijke stoffen vrij. Weliswaar zijn in de omgeving roetdeeltjes neergeslagen, maar deze vormen volgens de gemeente Purmerend geen gevaar voor de volksgezondheid. Ze kunnen worden opgeveegd met stoffer en blik.

De brandweer had drie uur lang de handen vol aan de brand, maar kon om kwart over zes het sein brand meester geven. Een loods volledig in de as gelegd.

Een pand dat aan de loods vastzit, raakte zwaarbeschadigd. Twee kantoren liepen ernstige rook- en waterschade op. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Brand Purmerend