VEGHEL - De politie heeft donderdagmiddag in Veghel een 43-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Ze wordt ervan verdacht drie dozen met bonbons met rattengif te hebben verspreid.

Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De politie kwam de vrouw op het spoor na een tip. In de woning van de vrouw zijn soortgelijke korrels als in de bonbons gevonden.

Op drie adressen in Brabant en Limburg zijn sinds begin deze maand doosjes met verdachte bonbons bezorgd.

Arts

Begin deze maand ontving een arts van het Bernhoven Ziekenhuis (Veghel) op zijn huisadres in Uden een doosje bonbons. Omdat hij het niet vertrouwde, leverde hij het pakketje in bij de politie. Eerste onderzoek wees uit dat de bonbons mogelijk rattengif bevatten.

Later zijn ook soortgelijke bonbons in Veghel en Horn (Limburg) afgeleverd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de inhoud van de snoepwaar.

Zware mishandeling

De vrouw kent volgens de politie alle slachtoffers. Waarom ze de bewerkte bonbons heeft verspreid, is niet bekend. Wel is duidelijk dat het niets te maken heeft met het beroep van de arts of met het ziekenhuis.

De slachtoffers uit Uden en Veghel hebben inmiddels aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Het slachtoffer uit Horn zal dat op korte termijn doen.