AMSTERDAM – Enkele tientallen ouders van slachtoffertjes in de Amsterdamse zedenzaak rond hoofdverdachte Robert M., doen aangifte tegen oud-directeur van kinderdagverblijf ’t Hofnarretje Albert Drent.

Dat zegt advocaat van de slachtoffers Richard Korver donderdag naar aanleiding van een uitzending woensdagavond van AT5.

De ouders zeggen het vermoeden te hebben dat Drent wist van het misbruik door M.. Ook zou hij te weinig hebben gedaan met verontrustende signalen van ouders.

M. heeft bekend 85 jonge kinderen te hebben misbruikt. M. misbruikte zijn slachtoffers op verschillende locaties. Naast kinderdagverblijf 't Hofnarretje was dat onder meer ook bij twee andere kinderdagverblijven en bij oppaskinderen thuis.

Kritiek

In het onderzoeksrapport van de commissie-Gunning naar de zedenzaak krijgt onder meer 't Hofnarretje en diens oud-directie forse kritiek. Direct na de publicatie van het rapport liet Korvel al weten namens een aantal ouders aangifte te gaan doen.

Drent heeft volgens de commissie ''niet de verantwoordelijkheid genomen om deze incidenten adequaat en in samenhang te onderzoeken'' op ''een wijze die van een houder van een kinderdagverblijf had mogen verwacht'', zo luidde het oordeel.

Kinderdagverblijf 't Hofnarretje heeft inmiddels een nieuwe directeur en gaat verder onder de naam Vlinderheuvel.

Alles over de Amsterdamse zedenzaak