ZEIST - Een loods in Zeist waarin verschillende kleine bedrijven huizen, is dinsdagavond verwoest door een zeer grote brand die rond half acht uitbrak. Een kleinere loods heeft grote schade opgelopen.

Dat heeft een woordvoerder van de brandweer gezegd. In de uitgebrande loods aan de Zwitsersekade zaten een autowerkplaats, een timmerfabriek en een smederij. Die moeten als verloren worden beschouwd. De brand is niet overgeslagen naar het omliggende bos.

De brandweer was daar zeer alert op. In de provincie Utrecht geldt de code rood. Dat betekent dat het er extreem droog is en er een grote kans is op natuurbranden.

Een medewerker van een van de bedrijfjes is behandeld door een verpleegster van een ambulance omdat hij rook had ingeademd. De man hoefde niet naar het ziekenhuis.

Brand meester

Het ging aanvankelijk om een grote brand, maar vanwege een tekort aan bluswater door weinig open water in de omgeving van Zeist, werd die opgeschaald naar een zeer grote brand. Na de aanvoer van meer water kon de brand worden geblust.

Andere omliggende loodsen zijn gespaard. Half tien werd het sein brand meester gegeven.

Brand Zeist