AMSTERDAM - In het Vondelpark in Amsterdam is dinsdagavond brand uitgebroken. De rieten kap van restaurant De Vondeltuin heeft vlam gevat, maakte een woordvoerster van de brandweer bekend.

Een deel van de Amstelveenseweg is door de hulpdiensten afgezet. Er zijn geen gewonden gevallen.

Er was sprake van grote rookontwikkeling. Volgens de brandweer is dat normaal bij het spuiten van water op een brandend rieten dak. De brandweer kon nog niets zeggen over de mogelijke oorzaak.

Volgens stadszender AT5 heeft de brandweer - die met groot materieel uitrukte - voorkomen dat een tweede gebouw met een rieten dak vlam zou vatten.

In het gebouw waar de brand uitbrak zaten een bar en een kantoor. Dit zou geheel zijn uitgebrand.

Nablussen

De brand was snel onder controle. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag, omdat de brandweerlieden smeulend riet uit elkaar moesten trekken om te voorkomen dat het vuur later op de avond zou oplaaien.

Het Vondelpark was afgelopen dagen ook al in het nieuws. Het stadspark werd vrijdagavond deels ontruimd, nadat een groep jongeren bezoekers lastig had gevallen en zich tegen de politie keerde. Vijf mensen werden aangehouden.

Een mobiele politiepost die sindsdien in het park stond, is dinsdagochtend weggehaald. Het Vondelpark is met het warme weer een populaire plek voor Amsterdammers om te picknicken en te barbecueën.