AMSTERDAM - Kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam gaat verder onder de naam Vlinderheuvel. De ouders van het kinderdagverblijf zijn dinsdag per brief ingelicht over de naamswijziging.

Dat maakte een woordvoerder van aandeelhouder Albert Drent bekend.

Het Hofnarretje is een van de kinderdagverblijven waar Robert M. werkte. Hij is de hoofdverdachte in de grote misbruikzaak in Amsterdam. M. heeft bekend 85 kinderen te hebben misbruikt, onder meer op de crèches waar hij in dienst was.

Aanvankelijk wilde Drent de naam wijzigen in Vlinderhof, maar daar zag hij vorige week van af na protesten van een gelijknamig kinderdagverblijf in Aalsmeer. De nieuwe naam is daarom nu grondig onderzocht.

Nieuwe directeur

In zijn brief aan de ouders schrijft de nieuwe directeur Henk Lustig: ''Samen met alle medewerkers - en natuurlijk ook met u en met de kinderen - gaan we Vlinderheuvel in Amsterdam tot een gezellig, leuk en respectvol kinderdagverblijf maken.''

Het kinderdagverblijf heeft meerdere vestigingen, vooral in de Amsterdamse wijk De Pijp.

Lustig is per 13 april benoemd tot directeur. Drent is volledig teruggetreden, maar blijft aandeelhouder van de besloten vennootschap.

Het Openbaar Ministerie beschouwt hem niet als verdachte in de zedenzaak, maar onderzoekt wel of de of de voormalige werkgever van M. nalatigheid is geweest bij meldingen over kindermisbruik. In het rapport van de commissie-Gunning kreeg de oud-directeur van Het Hofnarretje flinke kritiek.

Belgische Vlinderheuvel

De eigenaren van bed & breakfast De Vlinderheuvel in de Belgische gemeente Kalmthout gaan aandeelhouder Drent vragen de naam van het kinderdagverblijf niet te veranderen in De Vlinderheuvel. Dat heeft de eigenaresse van de Belgische Vlinderheuvel dinsdag gemeld.

''Wij vinden het niet leuk als hij onze naam gebruikt voor een plek waar zulke dingen zijn gebeurd’’, stelt de eigenaresse, verwijzend naar de Amsterdamse misbruikzaak.

''De naam is voor ons heel persoonlijk, en we bestaan al lange tijd. Ik denk dat het voor alle partijen fijner is als meneer Drent een andere naam bedenkt.’’

Geen stappen

De oude boerderij waar gasten kunnen overnachten bevindt zich vlak over de Nederlandse grens, nabij de Kalmthoutse heide. De eigenaresse overweegt vooralsnog geen juridische stappen. ''Ik hoop dat meneer Drent een redelijk man is, die begrijpt waarom wij hem dit vragen.’’

De woordvoerder van Drent liet dinsdagavond in een reactie weten de brief af te wachten.