HOEK VAN HOLLAND - Een 35-jarige man uit Den Haag is maandag aan het eind van de middag verdronken in de Nieuwe Waterweg bij de Maeslantkering bij Hoek van Holland. Dat heeft een woordvoerster van de politie gezegd.

De man stond samen met zijn zoontje te vissen. Zijn vrouw en een neefje stonden erbij. De man viel in het water toen een golf, vermoedelijk veroorzaakt door een passerende boot, over de kant spoelde.

Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) raakte de jongen ook te water en kon de man zijn zoon terug op de wal krijgen.

Door het koude water en de inspanning kon de man zelf niet meer op de kant komen en verdween hij onder water.

Zeven meter

De Hagenaar werd na een zoektocht gevonden door een duiker van de brandweer. Hij lag op een diepte van ongeveer zeven meter onder water. Een traumateam reanimeerde hem en hij werd overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.

De man was er echter slecht aan toe en overleed na korte tijd. De vrouw, het zoontje en het neefje zijn opgevangen door mensen van Slachtofferhulp.

Aan de zoekactie namen behalve een boot van de KNRM en schepen van Rotterdam Port Authority en de politie, ook twee loodsboten deel.