RIJSWIJK - Meubelboulevards beleefden dit jaar minder drukke paasdagen dan normaal. Door het mooie weer bleven bezoekers weg. Dat meldden woordvoerders van woonmall Villa Arena in Amsterdam en Alexandrium Woonmall in Rotterdam maandagmiddag.

Meubelboulevards zijn doorgaans op tweede paasdag geopend. Villa Arena was het hele paasweekeinde open en trok sinds vrijdag achtduizend bezoekers, dat zijn er minder dan vorig jaar.

Woonmall Alexandrium was eerste paasdag gesloten en trok maandag, tweede paasdag, 6150 bezoekers. Dat was eveneens minder dan voorgaande jaren, aldus de woordvoerders.

Ondanks de relatieve rust zijn de meubelboulevards niet ontevreden. ''De opkomst valt ons mee, met dit weer had het veel erger kunnen zijn'', aldus de woordvoerster van de Rotterdamse woonmall.

''Er kwam de afgelopen dagen een kwalitatief hoog publiek. De mensen die wel kwamen waren erg geïnteresseerd in meubels en erg koopgericht. Dit gaf een leuke sfeer'', aldus een woordvoerder van de woonmall in Amsterdam.

Attractieparken

Het seizoen voor de attracties in Nederland is fantastisch begonnen. Dat heeft een woordvoerder van de Club van Elf maandag laten weten. In de club zijn onder meer de Keukenhof, Madurodam, de Efteling en Burgers' Zoo verenigd.

Door het mooie weer waren de verwachtingen hooggespannen, maar die zijn volledig uitgekomen. De Keukenhof begroette in het paasweekend ruim 100.000 bezoekers. Volgens algemeen directeur Piet de Vries was het waarschijnlijk een van de beste paasweekeinden uit de geschiedenis van het park, dat nog tot en met 20 mei open is.

Het mooie weer, het feit dat Pasen laat valt en de bollen in het park in volle bloei staan, hebben daar alles aan bijgedragen. Naast Nederlandse gezinnen en Duitsers, trokken er opvallend veel Aziaten naar de Keukenhof. Het bloemenpark ging maandagochtend al om zeven uur open.

Bekijk lezersfoto's van Pasen op NUfoto.nl