RIJSWIJK - Exploitanten van strandtenten deden zaterdag tijdens de eerste dag van het paasweekeinde goede zaken. Het stralende zonnetje en de hoge temperaturen lokte in de loop van de dag tienduizenden mensen naar de kust.

Overigens gaf dat voor het verkeer relatief weinig problemen.

Voorzitter Paul Zonneveld van Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeestrand (NVSN) meldde aan het eind van de middag dat het op vrijwel alle stranden een drukke dag was geweest.

Een uitzondering vormde Katwijk aan Zee waar het de hele dag vrij rustig bleef.

Het was de tweede achtereenvolgende goede dag voor de strandtenthouders. Vrijdag waren de stranden ook al behoorlijk vol. ''Dit seizoen begint op deze manier natuurlijk prachtig'', aldus Zonneveld.

Reddingsbrigade

Volgens directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland moesten strandwachten door de drukte voornamelijk kleine eerste hulp verlenen, vooral voor schaaf- en snijwonden.

''Mensen gedragen zich gezellig en genieten van het mooie weer.'' Ook zaterdag was net als een dag eerder sprake van kinderen die een tijdje zoek waren. Van Mourik kon geen exacte aantallen geven. Hij raadt ouders aan hun kinderen goed in de gaten te blijven houden en polsbandjes te geven met hun naam erop.

De Reddingsbrigade hoefde nauwelijks hulp te verlenen op zee. Weinig mensen wagen zich in het nog erg koude water. 

Bekijk lezersfoto's van Pasen in Nederland op NUfoto.nl

Drukte op strand tijdens paasweekeinde