DEN HAAG - Remond Proveniers, tegen wie het gerechtshof Den Haag vorige week vrijdag een bevel tot gevangenneming heeft afgegeven voor de moord op de Haagse vastgoedhandelaar Victor 't Hooft, is zaterdag op de Nationale Opsporingslijst gezet.

Dat hebben het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zaterdag bekendgemaakt.

Proveniers werd eerder door de rechtbank in Den Haag vrijgesproken, maar het gerechtshof heeft hem op 15 april toch veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord, die in november 2007 plaatsvond.

Proveniers staat volgens het OM te boek als gewelddadig en mogelijk vuurwapengevaarlijk. Mensen die weten waar hij is, moeten daarom niet zelf actie ondernemen, maar de politie bellen op het opsporingsnummer 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Uitspraak

Proveniers was niet bij de uitspraak van het hof aanwezig. De hoofdofficier van justitie in Den Haag verzoekt daarom nu om de opsporing van de 43-jarige man.

De 47-jarige 't Hooft werd op 7 november 2007 bij zijn woning aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag doodgeschoten, voor de ogen van zijn echtgenote. Proveniers heeft altijd ontkend de moord op zijn geweten te hebben.

Vrijgesproken

Medeverdachte Leslie S. (30) werd door het hof vrijgesproken in navolging van de rechtbank. In hoger beroep eiste het OM twintig jaar tegen Proveniers en twaalf jaar tegen S. Die zou op de uitkijk hebben gestaan, maar volgens het hof was er in zijn geval te weinig bewijs.