ROTTERDAM - De Rotterdamse politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft zeven jonge verdachten aangehouden voor een aantal groepsverkrachtingen.

Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om jongens in de leeftijd van twaalf tot en met achttien jaar, afkomstig uit Rotterdam.

De jongens, die allemaal afgelopen week zijn aangehouden, zouden een meisje van nu veertien jaar hebben gedwongen tot seksuele handelingen.

Toen de verkrachtingen plaatsvonden, was zij elf. Als ze niet zou doen wat de jongens vroegen, zouden zij een filmpje openbaar maken waarop zij met een van de verdachten seks heeft.

De verkrachtingen vonden plaats tussen december 2008 en de zomer van 2009. Dat gebeurde in groepsverband in steeds wisselende samenstellingen.

Aangifte

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat er nog meer slachtoffers zijn. De zaak kwam aan het licht toen de moeder van Rotterdamse meisje half januari aangifte deed. Vervolgens is er direct een onderzoek gestart.

Vijf verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft de jongens in bewaring gesteld. Twee verdachten waren tijdens het misbruik nog geen twaalf jaar en kunnen daarom dus niet worden vervolgd. Het slachtoffer en haar moeder hebben hulp gekregen.

Bij de aanhouding van de jongens zijn verscheidene telefoons en gegevensdragers in beslag genomen. Alle verdachten, ook de twee jongste, zijn aangemeld bij de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg.