ROTTERDAM - Een baby van tien dagen oud uit Rotterdam wordt vermist. Dat meldde de politie Rotterdam-Rijnmond donderdagavond.

De kinderrechter besloot donderdag dat de baby onder toezicht moest worden gesteld.

Toen de medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, bureau Jeugdzorg en de politie bij de woning aan de Korenaarstraat kwamen om het meisje op te halen, bleek de moeder wel thuis te zijn, maar het kindje niet.

Vrees

De politie vreest voor het welzijn van de anderhalve week oude Jayla. De politie heeft donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag een groot aantal mensen uit de omgeving gehoord en diverse adressen bezocht waar de baby mogelijk zou kunnen zijn. Maar dit leverde tot nu toe geen bruikbare sporen op, aldus een zegsman.

De moeder meldde de politie donderdag dat de baby bij haar oma was aan de Zijdewindestraat. Daar bleek echter niemand aanwezig.

Daarna kreeg de politie ook geen contact meer met de moeder. Het vermoeden bestaat dat beide vrouwen, 25 en 62 jaar oud en van Kaapverdische afkomst, met de baby zijn vertrokken.

De politie kon vrijdagochtend niet zeggen waarom de baby onder toezicht is gesteld, ''maar daar zullen gegronde redenen voor zijn.'' Volgens de politie is de baby, die op 11 april ter wereld kwam, te vroeg geboren en was er nog een kraamverzorgster in huis voor hulp.