AMSTERDAM - Kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam gaat toch niet Vlinderhof heten. Eigenaar Albert Drent ziet hier vanaf. Dat meldde zijn woordvoerder donderdag.

Woensdag bleek dat Drent Het Hofnarretje een nieuwe naam wil geven. In Aalsmeer bestaat echter al een crèche die De Vlinderhof heet. Deze eiste dat het plan niet zou doorgaan. Met succes.

Het Hofnarretje heeft donderdag een overeenkomst getekend waarin staat dat de nieuwe handelsnaam binnen vijf dagen uit het register van de Kamer van Koophandel wordt gehaald.

Het Hofnarretje is een van de kinderdagverblijven waar Robert M. werkte. Hij is de hoofdverdachte in de grote misbruikzaak in Amsterdam. M. heeft bekend 85 kinderen te hebben misbruikt, onder meer op de crèches waar hij in dienst was. De Vlinderhof in Aalsmeer wil op geen enkele manier met Het Hofnarretje worden geassocieerd.

Verontschuldigingen

Drent heeft volgens zijn woordvoerder verontschuldigingen aangeboden ''voor deze onbedoelde storm in een glas water’’. Hij zou wel hebben gecontroleerd of de naam al bestond, maar zou die niet zijn tegengekomen. Drent heeft nu weer een nieuwe naam, maar wil die nog niet bekendmaken voordat hij heeft onderzocht of ook die niet al bestaat.

Thomas van Vugt, de advocaat van de eigenaresse van De Vlinderhof, zei tevreden te zijn met het ondertekenen van de overeenkomst. ''We houden het goed in de gaten, maar voor mijn cliënte is de zaak hiermee afgedaan.’’

Alles over de Amsterdamse zedenzaak