SPRANG-CAPELLE - De bewoners van een huis aan de Hoge Zandschel in het Brabantse plaatsje Sprang-Capelle zijn voor de derde keer opgeschrikt door een auto die hun woning binnenreed.

De eigenaar van het huis, die in de bouw zit, is er kennelijk al aan gewend geraakt. Donderdagochtend vroeg toen de politie kwam, had hij al collega's klaar staan om de ravage op te ruimen.

Dat meldde de politie.

Zwaargewond

In de auto zaten twee mannen uit Oosterhout van 29 en 38 jaar oud. Ze raakten zwaargewond en zijn aangehouden. In de auto werd een lading hennep aangetroffen.

De eigenaar van de wagen is een bekende van de politie. De politie vermoedt dat de auto dezelfde is die agenten iets eerder in de nacht met gedoofde lichten en hoge snelheid uit Loon op Zand zagen wegrijden.

Opruimwerk

Donderdagmiddag was het opruimwerk aan de voorgevel nog in volle gang. De bewoner wilde niet met de pers praten.

Overbuurman Ad Konings werd rond half drie gewekt door een harde knal. Toen hij de rolluiken opende zag hij de auto in het huis staan. De vangrail die de bewoner zelf had geplaatst na de eerdere ervaringen, was mee naar binnen gereden.

Maximumsnelheid

Konings schat dat de auto zonder remmen en met een snelheid van 140 kilometer per uur tegen het huis is geknald. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer.

Binnen dertig seconden was de politie aanwezig. Het kan niet anders dan dat de auto werd achtervolgd door de politie, zegt de buurman. De politie ontkent dat met klem.

Krappe bocht

Anders dan op andere plekken in de buurt liggen geen drempels voor de krappe bocht. Buurman Konings zegt dat remmen ook geen zin meer had gehad vanwege het gladde asfalt in de bocht. De hoek is wel verlicht met een lantaarnpaal.

Wethouder Jan van Groos van de gemeente Waalwijk noemt de verkeerssituatie in combinatie met de positie van het huis ‘bijzonder ongelukkig’.

''Het is duidelijk dat er te hard is gereden. We gaan verschillende suggesties bekijken om dat te voorkomen, maar het middel mag niet erger zijn dan de kwaal. Met te hoge snelheid over een verkeersdrempel is ook gevaarlijk", aldus de wethouder. De woning is voorlopig onbewoonbaar verklaard.

Auto rijdt huis binnen