AMSTERDAM - De eigenaresse van kinderopvang De Vlinderhof in Aalsmeer spant een kort geding aan tegen eigenaar en oud-directeur Albert Drent van kinderdagverblijf het Hofnarretje in Amsterdam.

Dat zegt advocaat Thomas van Vugt woensdag tegen AT5. Eerder op de dag bleek dat Drent bij de Kamer van Koophandel (KvK) een nieuwe crèche heeft geregistreerd met de naam Vlinderhof. De registratie vond plaats op het adres van het huidige Het Hofnarretje.

In Het Hofnarretje werkte Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse kindermisbruikzaak. De inmiddels in opspraak geraakte Drent stapte enige tijdgeleden op als directeur van het verblijf.

Drent liet via een woordvoerder ook weten dat hij volledig zal meewerken aan het onderzoek van justitie. Dinsdag maakte justitie bekend de rol van Drent opnieuw in de zedenzaak opnieuw te bekijken. Aanleiding daarvoor is het rapport over de zaak dat vrijdag verscheen.

Robert M.

Robert M. heeft bekend 85 kinderen te hebben misbruikt. M. misbruikte zijn slachtoffers op verschillende locaties. Naast kinderdagverblijf het Hofnarretje was dat onder meer ook bij twee andere kinderdagverblijven en bij oppaskinderen thuis.

Alles over de Amsterdamse zedenzaak