ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft woensdag in Alphen aan den Rijn een 51-jarige man aangehouden die dreigde de herdenking van de schietpartij op het Rijnplein te verstoren.

Dat zei districtschef Krishna Taneja woensdag tijdens een persconferentie.

Bijna drieduizend mensen waren woensdag op het Rijnplein om de herdenking van de schietpartij bij te wonen. Er waren 150 politiemensen aanwezig. Tijdens de herdenking werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers.

De 51-jarige man had vooraf aan de herdenking aangegeven het stiltemoment te willen verstoren, aldus Taneja. De gearresteerde man zit nog vast.

Onwel

Taneja gaf aan dat de politie naar aanleiding van het schreeuwincident op de Dam vorig jaar extra gespitst was op mensen die de stilte zouden willen verstoren. De politie had van tevoren een lijst aangeleverd gekregen van personen die mogelijk die intentie op het Rijnplein hadden.

Door het warme weer werden vier personen onwel, meldde de districtschef.

Ziekenhuis

Drie slachtoffers van de schietpartij liggen nog in het ziekenhuis. Een van hen heeft een dwarslaesie en zal niet meer kunnen lopen.

Dat heeft waarnemend burgemeester van Alphen aan den Rijn Bas Eenhoorn woensdag gemeld tijdens een persconferentie na afloop van de herdenking.

Toestand

De toestand van de drie gewonden is niet meer kritisch, aldus Eenhoorn. Hij zei verder dat momenteel nog niet duidelijk is hoe en wanneer de ouders van Tristan van der Vlis zullen terugkeren in de Alphense gemeenschap.

''Het is niet bekend of de ouders willen terugkeren naar hun wijk'', aldus Eenhoorn.

Lees al het nieuws over Alphen aan den Rijn

Volg dit nieuws op NUlive

Herdenking Alphen a/d Rijn