AMSTERDAM - Albert Drent, de voormalige directeur van Het Hofnarretje, lijkt opnieuw een kinderdagverblijf te willen beginnen. Vorige week donderdag registreerde hij zijn nieuwe eenmanszaak onder de naam Vlinderhof bij de Kamer van Koophandel.

Dat schrijft De Telegraaf woensdag. In Het Hofnarretje werkte Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse kindermisbruikzaak.

Drent laat via een woordvoerder ook weten dat hij volledig zal meewerken aan het onderzoek van justitie.

Dinsdag maakte justitie bekend de rol van Drent opnieuw in de zedenzaak opnieuw te bekijken. Aanleiding daarvoor is het rapport over de zaak dat vrijdag verscheen.

Vervolgen

"We gaan nog een keer kijken of er reden is hem te vervolgen", zei de Amsterdamse hoofdofficier van justitie over Drent. Hij zou signalen dat Robert M. op Het Hofnarretje kinderen misbruikte onvoldoende serieus hebben genomen.

Drent kreeg al eerder veel kritiek te verduren en moest opstappen als directeur. Hij is nog wel eigenaar van Het Hofnarretje. Drent zei vorige week te vrezen voor zijn veiligheid en regelmatig dreigmails ontvangen.

Locaties

Robert M. heeft bekend 85 kinderen te hebben misbruikt. M. misbruikte zijn slachtoffers op verschillende locaties. Naast kinderdagverblijf het Hofnarretje was dat onder meer ook bij twee andere kinderdagverblijven.