HEEMSKERK - De 11-jarige leerling die vorige week dreigmails stuurde aan basisschool De Burghtweijt in Heemskerk, is vanaf woensdag weer welkom op school. Dat maakte het bestuur van de overkoepelende scholenorganisatie Tabijn dinsdag bekend.

Wegens de serieuze dreiging die van de mails uitging, besloot het bestuur van Tabijn midden vorige week De Burghtweijt donderdag en vrijdag uit voorzorg te sluiten.

Vrijdag werd bekend dat de afzender van de mails een leerling van groep 8 was. De jongen werd aangehouden door de politie en aansluitend twee dagen door de school geschorst.

Maandag en dinsdag heeft de schooldirectie uitvoerig over de kwestie gesproken met alle betrokkenen, onder wie de leerling en zijn ouders. Hij schuift woensdag weer aan in de klas. Dan begint onder deskundige begeleiding direct een gesprek om het onderlinge vertrouwen te herstellen.

Gepest

De afgelopen dagen klonken steeds meer geluiden dat de jongen de dreigmails heeft geschreven, omdat hij op school voortdurend werd gepest en de leiding niet ingreep. In het AD van dinsdag liet de leerling zich ook in die bewoordingen uit.

Bestuursvoorzitter Jonne Gaemers van Tabijn zegt de geluiden over de pesterijen ''heel serieus'' te nemen.

''We gaan de gang van zaken analyseren en onderzoeken of dit een rol heeft gespeeld.'' Als het antipestbeleid van de school heeft gefaald, moeten er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat iets dergelijks weer gebeurt, zei hij.