AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie gaat opnieuw onderzoek doen naar Albert Drent, voormalig directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam.

Dat zei plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Jet Hoogendijk dinsdag in het tv-programma EenVandaag. ''We gaan het nog een keer bekijken.''

Volgens haar kan het nieuwe onderzoek zich richten op de vraag of er strafbare gedragingen zijn geweest bij de uitvoering van de kinderopvang. Daar zou bijvoorbeeld nalatigheid uit kunnen blijken.

De commissie-Gunning presenteerde vrijdag haar bevindingen over de zaak. Vooral de directie van Het Hofnarretje, waar hoofdverdachte Robert M. tussen 2007 en juni 2009 werkte, kreeg flinke kritiek.

Drent heeft ''niet de verantwoordelijkheid genomen om deze incidenten adequaat en in samenhang te onderzoeken'' op ''een wijze die van een houder van een kinderdagverblijf had mogen verwacht''.

Onbegrijpelijk

Advocaat Richard Korver kondigde vrijdag aan namens ouders die betrokken zijn bij de zedenzaak, aangifte te gaan doen tegen Drent. De ouders vinden het volgens Korver ''onbegrijpelijk'' dat Drent door het Openbaar Ministerie (OM) niet wordt gezien als verdachte.

''Het verschijnen van het rapport van de commissie-Gunning geeft hier alleen maar meer aanleiding toe. Het geduld van de ouders op dit front is nu op'', aldus de advocaat. ''Als hij het niet heeft geweten, dan had hij het behoren te weten'', aldus Korver.

Een woordvoerder van het OM lichtte na de uitzending van EenVandaag toe dat het Drent niet als verdachte ziet.

Alles over de Amsterdamse zedenzaak