AMSTERDAM - Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan hun omstreden vakantiehuis in Mozambique pas tegen de zomer verkopen.

De woning wordt naar verwachting pas voor de zomer opgeleverd, zo meldt het AD. De prins en zijn vrouw zijn sinds het WK voetbal in 2010 niet meer terug geweest in het huis op het schiereiland Machangulo, zo meldden bronnen aan de krant.

Willem-Alexander liet in november vorig jaar weten het pand na alle negatieve publiciteit te willen verkopen. Het paar kocht in 2007 vier percelen op Machangulo. Op één daarvan lieten ze een vakantiehuis bouwen. Het vastgoedproject kwam echter op flinke kritiek vanuit de Tweede Kamer te staan.

Leefomstandigheden

Het project, waar ook vrienden van het prinselijk paar uit andere Europese landen bij betrokken zijn, zou voor meer welvaart in de regio moeten zorgen. Zo komt er meer werk door de oplevering van een vijfsterrenresort.

Maar omdat de beveiliging erg duur zou zijn en de leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking slecht zouden zijn, onstond vorig jaar de golf aan kritiek.

Vakantiehuis Oranjes