AMSTERDAM - Voormalig directeur Albert Drent van kinderdagverblijf Het Hofnarretje wil dat minister Ivo Opstelten (Veiligheid) advocaat Richard Korver verbiedt hem nog langer te demoniseren.

Dat heeft zijn woordvoerder zondag gemeld. Korver vertegenwoordigt tientallen ouders die betrokken zijn bij de Amsterdamse zedenzaak.

Drent vreest ''voor zijn persoonlijke veiligheid'' door alle negatieve uitlatingen die de advocaat in de media over hem doet. Korver meldde vrijdag aangifte te gaan doen tegen Drent vanwege medeplichtigheid in de zedenzaak.

De advocaat zei het onbegrijpelijk te vinden dat Drent door het Openbaar Ministerie (OM) niet als verdachte in de zaak wordt gezien.

Drent op zijn beurt stelt dat hij altijd conform alle protocollen heeft gehandeld toen hij directeur van Het Hofnarretje was.

Onderzoeken

Korver zegt zondag in een reactie dat hij namens zijn cliënten een genuanceerd verzoek heeft gedaan aan politie en justitie om een en ander nader te onderzoeken. ''Het is voor mijn cliënten inderdaad onbegrijpelijk dat Drent niet als verdachte wordt gezien.’’

Ook stelt de advocaat dat de bewering van Drent dat hij geen fouten heeft gemaakt als directeur van Het Hofnarretje in tegenspraak is met de conclusies van de commissie Gunning, die vrijdag een rapport over de zedenzaak presenteerde.

Hierin staat dat Drent ''de klachten en meldingen over vermoedelijk seksueel misbruik serieuzer had moeten nemen en de verantwoordelijkheid had moeten nemen om deze incidenten adequaat te onderzoeken.’’

Een woordvoerder van Opstelten liet zondagavond weten dat ''als Albert Drent zich zorgen maakt over zijn veiligheid, hij dat moet melden bij de politie.''