WOERDEN - Bij een overval op een boerderij in Woerden is in de nacht van zaterdag op zondag een heel gezin opgesloten. De politie heeft zondag een bericht daarover van RTV Utrecht bevestigd.

De gewapende daders drongen de woning rond elf uur ’s avonds binnen en bedreigden de oppas en twee van de kinderen. Een meisje van vier lag toen boven te slapen.

De inbrekers sloten het drietal vervolgens op in de kelder. Toen even later de vader van het gezin en zijn vriendin thuiskwamen, werden ook die vastgebonden in de kelder.

De daders hebben de boerderij ruim twee uur doorzocht en een nog onbekend bedrag meegenomen. Toen het 4-jarige meisje ’s ochtends wakker werd en de rest van het gezin niet in het huis aantrof, ging ze naar de buurman, die de politie waarschuwde.

Geen idee

Niemand van de slachtoffers raakte overigens gewond. De politie heeft nog geen idee in welke richting de daders gezocht moeten worden.

Getuigen die tegen elf uur iets verdachts hebben gezien op of rond de ’s Gravensloot, waar de overval plaatsvond, wordt gevraagd zich te melden.