ROTTERDAM - De politie heeft tien mensen opgepakt, van wie de meesten afkomstig uit de regio Rotterdam-Rijnmond, die worden verdacht van de smokkel van heroïne en het witwassen van geld.

Bij doorzoekingen op 26 locaties nam de politie 60 kilo heroïne, auto's, boten en andere luxegoederen, ongeveer 600.000 euro aan contanten en drie vuurwapens in beslag.

De verdachten, die lid zouden zijn van een criminele organisatie, zijn acht mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 37 tot 54 jaar. Ze zijn vrijdag aangehouden, meldde de politie zondag.

De partij drugs zat verpakt in een lading tassen. De container waarin deze tassen zaten, werd onderschept in de haven van Antwerpen en was bestemd voor Rotterdam.

Onder de verdachten zit de vermoedelijk leverancier van de heroïne. De man, afkomstig uit Pakistan, was in Nederland toen de partij in Antwerpen arriveerde.

Luxe goederen

De verdachten bezitten huizen in Nederland, Curaçao en Turkije en beschikken over vele luxe goederen zoals dure auto’s en boten, vermoedelijk aangeschaft uit opbrengsten van eerdere drugstransporten, aldus de politie.

De Nederlandse opsporingsautoriteiten namen deze goederen in beslag. Banktegoeden in Nederland en in Dubai zijn bevroren.

Dubai

De arrestaties zijn het resultaat van een onderzoek dat in maart 2009 werd gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam. Daarbij werd samengewerkt met opsporingsautoriteiten in Antwerpen, Turkije en Dubai.

Het onderzoek duurt nog voort. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit.