HILLEGOM - Het traditionele Bloemencorso door de Bollenstreek heeft zaterdag ruim een miljoen kijkers getrokken. Dat heeft de organisatie zaterdagavond bekendgemaakt.

De stoet van zeventien met bloemen versierde praalwagens reed in ongeveer twaalf uur tijd stapvoets van Noordwijk naar de binnenstad van Haarlem.

Zij kwamen daar tegen half tien ’s avonds aan. De drukte langs de route was volgens een zegsman vergelijkbaar met het animo van de afgelopen jaren.

Moderne musicals

Het thema was dit jaar 'Musical Parade’. De praalwagens, die werden begeleid door muziekkorpsen, stonden in het teken van moderne musicals.

Er waren onder meer voertuigen gewijd aan The Lion King, Mary Poppins, Soldaat van Oranje, Wicked en Alice in Wonderland van K3. De wagens zijn zondag nog in het centrum van Haarlem te zien.

Flinke rijen auto's

Het evenement trok veel verkeer naar de Bollenstreek, maar leverde geen noemenswaardige problemen op, meldde de verkeersdienst van de ANWB zaterdagavond. Sommige wegen in de regio moesten wel tijdelijk worden afgesloten bij het passeren van de corso. Ook stonden er zaterdag flinke rijen auto’s op de N207 richting de Keukenhof.