AMSTERDAM - De aanrichter van het bloedbad in Alphen aan den Rijn een week geleden stopte een jaar voor zijn daad met het gebruik van medicijnen.

De 24-jarige Tristan van der Vlis slikte zes jaar lang pillen die waanideeën en hallucinaties moesten voorkomen. Dat schrijft het AD zaterdag op basis van gegevens in zijn medisch dossier.

Van der Vlis stopte zeven maanden geleden ook met een behandeling bij een psychiater. Deskundigen zeggen volgens de krant dat psychoses alleen voorkomen kunnen worden door voortdurende behandeling van de patiënt.

Van der Vlis was volgens zijn ouders schizofreen. Eerder al zei Kitty Nooy, hoofdofficier van justitie, in het programma Pauw & Witteman dat hij in een afscheidsbrief en documenten op zijn computer schreef dat hij was aangetikt door geesten. Hij was volgens haar ook boos op God en op de maatschappij.

Inrichting

In 2006 werd Van der Vlis opgenomen in een gesloten inrichting omdat hij suïcidaal was. Twee jaar later werd hij per ambulance naar een ziekenhuis gebracht vanwege een vergiftiging.

Daarna werd hij doorverwezen naar GGZ Rivierduinen, waar hij tot augustus vorig jaar werd behandeld.

Lees alles over de situatie in Alphen aan den Rijn