ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft een verdachte gearresteerd in verband met een schietpartij op 2 april in Alphen aan den Rijn. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag maakte de arrestatie vrijdag bekend.

Door de schietpartij in de Broekhorst, kwamen twee mensen om het leven en raakten twee anderen gewond.

De verdachte, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld, aldus het OM.

Hij werd al op 9 april gearresteerd. Eerder hield de politie een 37-jarige man uit Rotterdam aan. Die werd vrijgelaten nadat was gebleken dat hij op het moment van het incident niet in Alphen was.

Limburg

De omgekomen slachtoffers zijn een 23-jarige Nederlander en een 39-jarige Bulgaar. De gewonden zijn een 30-jarige Bulgaar en een evenoude Nederlander.

De vier zijn afkomstig uit Limburg. Het viertal was na het incident naar een ziekenhuis in Gouda gereden waar twee van hen overleden.

Verdovende middelen

Justitie denkt dat de schietpartij te maken heeft met een ruzie over verdovende middelen.

De twee gewonden zijn inmiddels ook voorgeleid aan de rechter-commissaris en worden ook vastgehouden. Ze worden onder andere verdacht van overtreding van de opiumwet.