DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag heeft de 43-jarige Remond P. veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor de moord op de Haagse vastgoedhandelaar Victor 't Hooft.

Remond P. werd in eerste instantie vrijgesproken door de rechtbank maar in hoger beroep heeft het hof gemeend dat er voldoende bewijs is voor een veroordeling.

Medeverdachte Leslie S. (30) werd door het hof vrijgesproken in navolging van de rechtbank. In hoger beroep eiste het Openbaar Ministerie (OM) twintig jaar tegen P. en twaalf jaar tegen S.

Die zou op de uitkijk hebben gestaan, maar volgens het hof was er in zijn geval te weinig bewijs.

DNA-sporen

De 47-jarige Victor 't Hooft werd op 7 november 2007 bij zijn woning aan de Bezuidenhoutseweg doodgeschoten, voor de ogen van zijn echtgenote.

Remond P. heeft altijd ontkend de moord op zijn geweten te hebben. In de woning van 't Hooft vond de recherche destijds DNA-sporen, onder meer op het ter plaatse achtergelaten vuurwapen.

Ook op een geluiddemper, op kogels en patroonhulzen werden sporen aangetroffen. Alle wezen zij naar P. Volgens het hof heeft de man geen redelijke verklaring voor de sporen kunnen geven.

Niet aanwezig

P. was vrijdag niet aanwezig bij de uitspraak. Het hof heeft zijn gevangenneming bevolen. P.'s raadsman Jan-Hein Kuijpers liet direct na de uitspraak weten dat hij de zaak vermoedelijk in cassatie aan de Hoge Raad zal voorleggen.