BAFLO - De gemeente Winsum houdt donderdagavond in het dorpshuis een bijeenkomst voor de inwoners van het Groningse dorp Baflo.

Bij een schietpartij in dit dorp kwamen woensdagavond een 48-jarige agent en een nog onbekende vrouw om het leven.

Volgens RTV Noord zou het gaan om een 15-jarig meisje. Een politiewoordvoerster wil dit niet bevestigen. Volgens De Telegraaf gaat het om de ex-vriendin van de 25-jarige verdachte.

Een andere agente en een omstander raakten gewond. De gewonde omstander zou volgens de politie een hulpverlener zijn.

In het gemeentehuis en het dorpshuis ligt een condoleanceregister dat kan worden getekend. Dat heeft waarnemend burgemeester Pieter van der Zaag van de gemeente Winsum donderdag gezegd.

Onderzoek

De NOS meldt dat de burgemeester op de persconferentie heeft gezegd dat het onderzoek nog in volle gang is. Over de toedracht van de schietpartij is nog weinig bekend.

Zo ging de politie niet in op het gerucht dat de agent met zijn eigen dienstwapen is neergeschoten.

Geweldsmisdrijf

De politie kreeg rond acht uur woensdagvond een melding van een geweldsmisdrijf aan de Heerestraat in Baflo. In een woning in een appartementencomplex werd hierop het lichaam van de vrouw aangetroffen.

Na een zoektocht werd de verdachte bij het nabijgelegen station aangetroffen. Toen agenten de man wilden benaderen, vond er een schotenwisseling plaats. Daarbij werd de 48-jarige agent, die een vrouw en kinderen achterlaat, dodelijk getroffen.

Geruchten dat hij met zijn eigen dienstwapen in zijn hoofd is geschoten, wil de politie niet bevestigen.

Appartementencomplex

De gedode vrouw woonde in een appartementencomplex bestaande uit acht woningen. De bewoners zijn vannacht opgevangen in een hotel. Het complex is nog niet vrijgegeven.

Om de onafhankelijkheid te waarborgen, wordt het onderzoek naar de schietpartij uitgevoerd door de politiekorpsen van Drenthe en Friesland. Er zijn veertig rechercheurs op de zaak gezet.

Halfstok

De vlaggen op de Nederlandse politiebureaus hangen donderdag van zonsopgang tot zonsondergang halfstok.

Dit gebeurt als eerbetoon voor de politieagent, laat een woordvoerder van de Raad van Korpschefs weten.

Uitvaart

Op de dag van de uitvaart van de 48-jarige politieman zal dit eerbetoon worden herhaald. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

De dood van de politieman is ingeslagen als een bom bij de politieleiding. ''De verslagenheid bij ons is groot'', benadrukt de zegsman. ''Onze gedachten gaan uit naar zijn gezin, collega's, familie en vrienden. Ook leven we intens mee met zijn korps.''

Bekijk alle reacties op Twitter via NUlive

Twee doden in Baflo