GRONINGEN - In het Groningse dorp Baflo is woensdagavond een 48-jarige agent gedood door een schietincident. Een 22-jarige agente raakte gewond, maar is buiten levensgevaar.

Ook de vermoedelijke schutter en een omstander raakten gewond. Dat meldde de politie op een ingelaste persconferentie in de nacht van woensdag op donderdag. De 25-jarige verdachte is aangehouden.

Agenten reageerden rond acht uur ’s avonds op een melding van een geweldsmisdrijf aan de Heerestraat in Baflo. Daar werd het stoffelijk overschot van een nog onbekende vrouw aangetroffen.

Vermoed wordt dat de verdachte de vrouw met een brandblusser heeft geslagen. Over haar identiteit is niets bekendgemaakt.

Schotenwisseling

Na een zoektocht werd de verdachte bij het nabijgelegen station gelokaliseerd. Toen agenten de man wilden benaderen, vond er een schotenwisseling plaats. Daarbij werd de 48-jarige agent, die een vrouw en kinderen achterlaat, dodelijk getroffen.

De verdachte en een omstander raakten gewond als gevolg van de schietpartij en zijn beiden overgebracht naar het ziekenhuis.

Inktzwarte dag

Woensdagavond zijn de agenten van het politiekorps ingelicht door de leiding. Volgens korpschef Oscar Dros is er met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van de collega. ''Dit is een inktzwarte dag voor het korps Groningen”, aldus Dros.

De Groningse burgemeester Peter Rehwinkel betoonde zijn medeleven aan de familie van de agent en zijn collega’s. Hij liet verder weten dat ook de Commissaris van de Koningin in Groningen en de minister van Veiligheid en Justitie zijn ingelicht.

Busker

Han Busker, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, zegt verbijsterd te zijn en grote verslagenheid te voelen.

''Iedereen weet dat je als agent altijd een risico loopt, maar eigenlijk hoor je dat risico niet te lopen op je werk. Het kan natuurlijk altijd misgaan."

Rechercheurs

De politie heeft een speciaal team ingezet om het incident te onderzoeken. Daarbij zijn zeker veertig rechercheurs betrokken.

Lees alle reacties op Twitter via NUlive

Twee doden in Baflo