DEN BOSCH - In het graf met Franse soldaten dat vorige maand werd gevonden bij de vesting Bastion Baselaar in Den Bosch zijn tot dusver zestig geraamtes blootgelegd.

Een woordvoerder van de gemeente Den Bosch heeft dat woensdag gezegd. Archeologen verwachten nog zeker een week bezig te zijn met de opgravingen.

De skeletten liggen in een geïmproviseerd noodgraf, waarschijnlijk van een militair hospitaal uit het einde van de 18e eeuw. De Fransen belegerden Den Bosch in 1794 en 1795.

Door de vele gevechten verkeerde het Franse leger in slechte conditie. Daar kwam nog een dysenterie-epidemie overheen. Veel militairen lieten het leven en werden op de geïmproviseerde begraafplaats ter aarde besteld.

De eerste vondst van de resten werd eind maart bekendgemaakt. In de nacht na die eerste publiciteit zijn drie schedels verdwenen, bevestigde de gemeentewoordvoerder. Er zijn direct maatregelen getroffen om meer diefstallen te voorkomen. Het werk wordt iedere avond afgedekt met een grote, zware plaat.