ALPHEN A/D RIJN - Op de Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn is woensdagmiddag een van de slachtoffers van de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof begraven.

Het betrof een 42-jarige man van Syrische afkomst. Het was de eerste uitvaart van een slachtoffer van het drama.

Waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn van Alphen aan den Rijn was bij de begrafenis aanwezig en nam kort het woord. Ongeveer 250 mensen woonden de begrafenis van de Syriër bij.

Voorafgaand aan de begrafenis had in de nabijgelegen El Fathmoskee een uitvaartdienst plaats.

De kist met het slachtoffer werd halverwege de dienst binnengedragen en daarna met begrafeniswagen naar de begraafplaats gebracht.

Beatrix

Woensdag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat koningin Beatrix en prins Willem Alexander volgende week de herdenkingsdienst in het Castellum Theater bijwonen. Bij de dienst zijn ook nabestaanden, direct betrokkenen en hulpverleners aanwezig.

Na afloop van de plechtigheid zullen de koningin en de prins spreken met een aantal direct betrokkenen. De gemeente Apeldoorn helpt Alphen aan den Rijn bij het organiseren van de herdenkingsdienst, liet Apeldoorn weten.

Bezinning

Vrijdag heeft er ook nog een extra kerkdienst plaats in de Alphense kerk De Bron voor mensen die behoefte hebben aan bezinning.

Twee slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn zijn uit het ziekenhuis ontslagen. Dat meldde de gemeente woensdag via Twitter. In totaal liggen er nu nog zes gewonden in het ziekenhuis. Een van de slachtoffers in het ziekenhuis is nog steeds ,,instabiel'', aldus een woordvoerster van de gemeente.

Lees alles over de situatie in Alphen aan den Rijn

Bekijk lezersfoto’s van de schietpartij op NUfoto

Uitvaart slachtoffer Alphen