UTRECHT - De 19-jarige man uit Hilversum die op 12 januari dood werd aangetroffen langs de A27 ter hoogte van Hollandsche Rading, blijkt ontvoerd na een pokeravondje. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De jongen was aan het pokeren in een huis aan de Pieter Nieuwlandstraat in Utrecht. Rond kwart over 1 's nachts verlieten hij en een vrouw het huis, waarna ze werden bedreigd met een vuurwapen en ontvoerd in een auto.

De ontvoerders reden naar de woning van het slachtoffer in Hilversum, waar de 19-jarige man werd mishandeld. Daarna moest hij de auto weer in. De vrouw bleef achter. De volgende dag vond een wandelaar het levenloze lichaam van de man.

De politie pakte drie verdachten op. Een van hen, een 20-jarige man, zit nog vast. De rechter heeft hem woensdagochtend tijdens een pro-formazitting in Utrecht naar het Pieter Baan Centrum gestuurd ter observatie.

Arrestatie

Tijdens de pro-formazitting heeft politie een man opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de de zaak.  De bezoeker werd buiten de rechtszaal gearresteerd, aldus een politiewoordvoerder woensdag.

De 27-jarige man uit Utrecht is de vierde verdachte in de zaak. De andere twee verdachten zijn weer vrijgelaten.

De vierde verdachte is niet de bestuurder van de Saab waarin de twee werden ontvoerd, aldus de politiewoordvoerder. Naar die persoon wordt nog steeds gezocht.

Op zoek naar getuigen verspreidde de politie woensdag flyers bij omwonenden van de Pieter Nieuwlandstraat, waar de 19-jarige man werd ontvoerd. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.