GRONINGEN - De politie heeft zaterdagnacht na een lange achtervolging twee mannen van 20 en 22 jaar uit Winschoten aangehouden die een spoor van misdrijven hadden achtergelaten in Oost-Groningen.

Dat meldde de politie zondag. De mannen maakten zich onder andere schuldig aan drie overvalpogingen, twee aanrijdingen en tal van vernielingen. Bij de aanrijdingen raakten twee mensen gewond.

De mannen drongen in Beerta en Finsterwolde drie woningen binnen en eisten geld en autosleutels, maar steeds zonder resultaat.

Tijdens een dollemansrit in hun gestolen witte pick-up reden zij twee fietsters aan die gewond raakten. In Scheemda werd straatmeubilair, een geparkeerde auto en de ruit van een woning kapot gereden.

Uit de bocht

De bestuurder wilde niet stoppen. Na een wilde achtervolging, waarbij de bijrijder verschillende spullen naar de politie gooide, vloog de wagen in Veendam uit de bocht en belandde in een droogstaande sloot. De bestuurder, die geen rijbewijs had, verklaarde onder invloed te zijn van drugs.