ALPHEN AAN DEN RIJN - Burgemeester Bas Eenhoorn heeft zaterdagmiddag besloten drie andere winkelcentra in zijn gemeente te ontruimen. Hij deed dit naar aanleiding van de schietpartij die even na twaalf uur plaatsvond in een winkelcentrum in zijn stad.

Officier van Justitie Kitty Nooy wilde verder geen toelichting geven op de reden van het sluiten van de andere winkelcentra.

''Wij zien hier in het kader van het onderzoek mogelijk noodzaak toe’’, stelde zij rond vijf uur tijdens een persconferentie. Nooy erkent wel dat tot het besluit is gekomen op basis van onderzoek dat tot nu toe is gedaan.

Eenhoorn gaf aan dat er niet gedacht wordt, dat er daadwerkelijk risico is in de winkelcentra. ''Maar we nemen geen enkel risico'', benadrukt hij. ''Uit het onderzoek waren er toch mogelijke aanwijzingen voor.''

Op de persconferentie kon nog niet worden gezegd of er explosieven waren gevonden.

Zwarte Mercedes

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is zaterdagmiddag aanwezig in het winkelcentrum waar rond twaalf uur een schietpartij plaatsvond.

Dat heeft een woordvoerder van de EOD gemeld. Het gaat om een ploeg van drie man. De drie zijn rondom een zwarte Mercedes onderzoek aan het doen.

De politie laat weten pas toelichting te willen geven op de aanwezigheid van de EOD tijdens een persconferentie in het stadhuis van Alphen aan den Rijn die rond kwart voor vijf plaatsvindt.

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive.nl

Bekijk lezersfoto's op NUfoto.nl

Schietpartij Alphen aan de Rijn