DEN HAAG - Ongeveer tienduizend huishoudens in Den Haag hebben donderdagochtend zonder stroom gezeten door een storing bij een transformator. Dat heeft een woordvoerder van netbeheerder Stedin gezegd.

De storing ontstond rond 7.30 uur in een transformator aan de Televisiestraat. "De transformator schakelde zichzelf uit voorzorg uit door een defect", legt de zegsman uit.

De meeste huishoudens waren rond 9.30 uur weer voorzien van stroom. Bij zo'n duizend woningen in de Schildersbuurt duurt het nog iets langer voor ze weer stroom hebben. De woordvoerder kon nog niet zeggen wanneer de storing voor hen is opgelost. "Monteurs werken eraan, maar er zijn nog wat kleine problemen."

Hollands Spoor

Door de storing werden de lijnen 11, 12, 8 en 9 getroffen. Volgens een woordvoerder was de storing lastig voor veel reizigers omdat onder meer het NS-station Hollands Spoor op de route ligt.

De politie was in het getroffen gebied met extra mensen aanwezig om een oogje in het zeil te houden, zo liet een woordvoerster weten