MAASTRICHT - De politie Limburg Zuid praat dinsdag of woensdag met de twee Maastrichtse meisjes (16 en 17 jaar) die enkele dagen vermist waren in Parijs. De politie wil weten waarom de meisjes vrijdag niet kwamen opdagen na afloop na hun schoolreisje.

Dat heeft de politie dinsdag laten weten.

Een van de meisjes gaf dinsdag voor de regionale omroep L1 de school alle schuld. Volgens Halima Saoufi zijn zij en haar vriendin Anousha Aram door de begeleiders aan hun lot overgelaten.

''We hebben een vreselijk weekend gehad'', zei Saoufi. ''We hebben drie dagen op straat moeten leven''.

Begeleiders

''We hebben het niet expres gedaan'', volhardt Saoufi haar bewering voor L1, vervolgens opnieuw naar de school wijzend als grote boosdoener.

''We vroegen onze begeleiders: blijf bij ons, maar dat deden ze niet''. Op de vraag waarom ze dan drie dagen lang gewacht hadden om iemand aan te spreken, antwoordde Saoufi dat ze te bang waren.

Tips

Nog tijdens hun vermissing kreeg de politie tips dat de meisjes al langer van plan waren om weg te lopen. Om die reden heeft de politie hun vermissing ook niet als misdrijf ingeschat. Of dit klopt moet uit de gesprekken blijken.

De meisjes meldden zich vrijdagmiddag na een tweedaags schoolreisje niet op het afgesproken verzamelpunt in Parijs voor de terugreis. Maandagmiddag meldden ze zich alsnog op een politiebureau in de Franse hoofdstad.

Te laat

Halima Saoufi spreekt verklaringen in de Limburgse kranten van scholieren tegen die ook mee op reis waren. Die zeiden dat de meisjes bij herhaling te laat kwamen, wegliepen, afspraken niet of slecht nakwamen en vooraf al van plan waren om te gaan chillen en er een lang weekend van te maken.

Ook viel op dat de meisjes op de dag van hun verdwijning bij het ontbijt erg veel make-up zouden hebben opgehad.

Het zou de twee vooral gegaan zijn om Franse jongens die ze bij een Maastrichtse koffieshop hadden leren kennen.

Verbaasd

Directeur Johan Moes reageerde verbaasd op de aantijgingen. ''Ik ben heel teleurgesteld dat we op deze manier worden neergezet'', zei hij voor de camera van L1.

Volgens hem was de begeleiding goed en waren er wel degelijk aanwijzingen dat de meisjes langer in Parijs wilden blijven.