RHENEN - De Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht heeft 71 jaar na dato de resten geïdentificeerd van de laatste onbekende soldaat die ligt begraven op Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen. Dat meldde Defensie dinsdag.

De gesneuvelde militair blijkt dienstplichtig soldaat W.F. Brummelhuis uit Bornerbroek te zijn. De toen 21-jarige Brummelhuis vocht in mei 1940 met zijn compagnie op de Grebbeberg.

Hij verdween daar na drie dagen vechten spoorloos uit zijn stelling. De identificatie was mogelijk nadat nabestaanden van Brummelhuis DNA hadden aangeleverd. Het Nederlands Forensisch Instituut deed het onderzoek op verzoek van de Oorlogsgravenstichting.

De toen nog naamloze soldaat werd al in 1940 begraven op de Grebbeberg. Soldaat Brummelhuis wordt vrijdag met militaire eer herbegraven op het ereveld op de Grebbeberg in Rhenen.

Vermist

Volgens een woordvoerder van het ereveld ligt er nu geen enkele naamloze soldaat meer begraven in Rhenen. Wel worden nog altijd enkele Nederlandse soldaten die daar in 1940 strijd leverden, vermist.

Op 4 mei is Militair Ereveld Grebbeberg weer het toneel van de jaarlijkse herdenking. De begraafplaats telt meer dan achthonderd oorlogsgraven.