AMERSFOORT - De politie heeft zeven mannen opgepakt die worden verdacht van illegaal wapenbezit en het schieten met volautomatische wapens op een sportschietbaan in Amersfoort.

Een politiewoordvoerster heeft een bericht daarover in De Telegraaf dinsdag bevestigd.

Vijf mannen werden op 1 maart aangehouden in de schietclub aan de Forel in Amersfoort. De politie hield twee verdachten aan in hun huis in Amsterdam en Nijmegen. Zes mannen zitten in voorarrest, een is vrijgelaten.

De mannen, in de leeftijd van 29 tot en met 57 jaar, hadden een eigen schietvereniging opgezet en huurden in Amersfoort een baan. Drie van hen hebben een geldige wapenvergunning.

Slagwapen

De politie heeft op de schietbaan en in woningen en voertuigen van de verdachten vijftien vuurwapens aangetroffen, waaronder een volautomatisch wapen, een slagwapen en een explosief. Bij meerdere wapens waren de serienummers weggevijld.

Daarnaast werden duizenden stukken munitie gevonden en 20.000 euro contant geld.

Piepkleine camera's

Het politieonderzoek op de Amersfoortse schietbaan begon in december op basis van informatie dat daar werd geschoten met illegale, volautomatische wapens. Om bewijs te verzamelen hing de politie op de baan piepkleine camera’s op.

De politie zegt geen bewijs te hebben dat er ook gehandeld werd in wapens of munitie.