MAASTRICHT/PARIJS - De twee leerlingen van het Sint Maartenscollege in Maastricht die vrijdag tijdens een schoolreisje naar Parijs vermist raakten, zouden moedwillig zijn weggebleven. Tenminste, dat vermoedt directeur Johan Moes van de VMBO-school van het Sint Maartenscollege.

Hij zei maandagavond voor de Limburgse regionale omroep L1 niet uit te sluiten dat het om een vooropgezet plan gaat. De school overweegt een sanctie tegen de meisjes.

De meisjes van 16 en 17 jaar oud kwamen maandagmiddag boven water. Ze meldden zich bij de Franse politie op het Gare du Nord in Parijs. Het is vooralsnog onduidelijk waar de meisjes in de tussentijd zijn geweest, zo liet de politie Limburg Zuid maandagmiddag weten.

De meisjes meldden zich bij de Franse politie omdat ze geen geld meer hadden voor de terugreis naar Maastricht. De Franse politie heeft vervolgens de Nederlandse politie op de hoogte gesteld. De familie zal de meisjes in Frankrijk ophalen. Later zullen politie en school nog een gesprek met hen hebben.