DEN BOSCH - De 38-jarige Quincy Marcune die begin vorig jaar op klaarlichte dag werd doodgeschoten op de stoep voor een coffeeshop in Den Bosch, tipte de politie kort voor zijn dood over drugshandel vanuit het huis waar hij woonde.

De recherche houdt er rekening mee dat die melding een van de redenen is geweest dat hij werd vermoord, maakte de politie maandagavond bekend in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant.

De vermoedelijke dader en zijn auto zijn kort na de moord vastgelegd op camerabeelden op een parkeerplaats in de buurt van de coffeeshop. De beelden zijn maandagavond getoond.

De politie denkt zeker te weten dat er mensen zijn die meer weten. Er is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Crimineel verleden

Over het slachtoffer maakte de politie bekend dat hij weliswaar een crimineel verleden heeft maar dat hij zijn leven had gebeterd en tot zijn dood vrijwillig jongerenwerk deed.

De Bosschenaar werd op 29 januari 2010 in koelen bloede van dichtbij doodgeschoten. Veel mensen waren getuige.

Kort na de liquidatie werd in Parijs een 29-jarige man aangehouden, maar hij en twee medeverdachten kwamen in mei op vrije voeten. Ze gelden nog als verdachte maar de politie denkt dat de hoofdverdachte nog niet is gevonden.