AMSTERDAM - De twee schoolmeisjes uit Maastricht die sinds vrijdag 1 april in Parijs werden vermist, zijn terecht. Dat bevestigt de politie Limburg-Zuid.

De vmbo-scholieren van 16 en 17 jaar oud hebben zich maandagmiddag gemeld bij de Franse politie op treinstation Gare du Nord in Parijs omdat ze geen geld meer hadden voor de terugreis naar Maastricht.

De Franse politie heeft vervolgens de Nederlandse politie op de hoogte gesteld. De familie van de meisjes zal hen ophalen, later zullen politie en school nog een gesprek met ze hebben.

De twee maakten deel uit van een groep van 110 leerlingen en vijftien begeleiders van het Sint-Maartenscollege in Maastricht, die donderdag en vrijdag een schoolreisje maakten naar Parijs en Disneyland Parijs.

Opgelucht

Directeur Johan Moes van de VMBO school van het Sint Maartenscollege was maandagavond opgelucht en blij, maar heeft wel nog een appeltje met de meisjes te schillen. ''Wat wij ze duidelijk zullen maken, is dat ze op een onbehoorlijke manier met de emoties van honderden mensen gespeeld hebben'', zei Moes maandagavond voor het NOS Journaal.

Vrijdagmiddag meldden de meisjes zich niet bij de afgesproken verzamelplaats in de Franse hoofdstad. Hun telefoons stonden sinds vrijdag uit.

De familie zal de meisjes in Frankrijk ophalen. Later zullen politie en school nog een gesprek met hen hebben.

Emotioneel

Moes sprak maandagochtend met de andere leerlingen die mee waren gegaan naar Parijs. Enkele leerlingen raakten daarbij zo emotioneel dat opvang voor hen geregeld werd.

De schooldirecteur heeft de leerlingen maandag nog niet op de hoogte kunnen stellen van de nieuwe ontwikkeling. Wel heeft het Sint Maartenscollege maandagavond op zijn website laten weten dat de meisjes weer terecht zijn.

De politie Limburg Zuid kon maandagavond geen nadere informatie geven. Er was slechts kort contact met de Franse politie geweest. De Nederlandse politie hoopt in de loop van dinsdag meer te kunnen zeggen.