ROTTERDAM - De daders van de overval op het waardetransportbedrijf SecurCash in Rotterdam hebben maandag een groot geldbedrag buitgemaakt. Dat heeft een woordvoerder van de politie laten weten.

De woordvoerder kon niet zeggen hoe groot het bedrag is. Het geld zat in zogenoemde sealbags.

De daders hebben de buit vervolgens in tassen gedaan, waarna ze met een nog onbekend voertuig zijn gevlucht.

Door de overval raakten twee medewerkers ernstig gewond, maar volgens de politie zijn ze inmiddels bij kennis. Het gaat om een 31-jarige man uit Boskoop en een 37-jarige Rotterdammer.

Meerdere daders

Op het moment van de overval waren circa twintig medewerkers aanwezig in het pand. De politie stelt dat zeker meerdere daders bij de overval betrokken waren. Ze kwamen op het terrein door aan de achterzijde een hek te forceren en met een explosief een stalen deur van het pand op te blazen.

De melding van de overval kwam maandagochtend iets na zes uur binnen. Een arrestatieteam doorzocht het pand, maar de overvallers waren al gevlucht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Op snelwegen in de buurt, de A20 en de A13, ontstonden korte tijd files omdat de politie de afritten naar het bedrijventerrein waar SecurCash is gevestigd, had afgesloten.

Overval Rotterdam