MAASTRICHT - Het Sint-Maartenscollege in Maastricht heeft maandag opvang geregeld voor een aantal leerlingen van de vmbo-school. Die reageerden maandagochtend erg emotioneel tijdens een bijeenkomst van de hoogste klassen van de vmbo met sectordirecteur Johan Moes.

Dat zei de directeur na afloop van het gesprek met de scholieren.

Moes praatte met de scholieren naar aanleiding van de vermissing sinds vrijdag van twee medeleerlingen in Parijs.

Anoesha Aram (16) en Halima Saoufi (17) maakten deel uit van een groep van 110 leerlingen en vijftien begeleiders die donderdag en vrijdag een schoolreisje maakten naar Parijs en Disneyland Parijs.

Vrijdagmiddag meldden de meisjes zich niet bij de afgesproken verzamelplaats in de Franse hoofdstad.

KLPD

De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf, zei een woordvoerster van de politie Limburg Zuid maandag. De politie zoekt later maandag contact met de verbindingsagent van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Parijs, zodat de lijntjes wat korter zijn.

Moes heeft de scholieren tijdens de bijeenkomst maandagochtend ook gevraagd om informatie over de verdwijning van beide meisjes, maar niemand kon iets vertellen dat nieuw licht werpt op de zaak.

Koffers

Volgens Moes is er geen aanleiding om te denken dat de meisjes er vandoor zijn gegaan. De meisjes nemen sinds vrijdagmiddag hun gsm niet meer op. Ze hebben niets bij zich. Hun koffers staan in Maastricht.

De meeste leerlingen van de hoogste vmbo-klassen pakten maandag de draad weer op en kunnen de lessen gewoon volgen, zei Moes. Hij heeft dagelijks contact met de familie van de meisjes. De betrokken families hebben het volgens de directeur erg moeilijk.