AMSTERDAM - De twee mannen die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven kwamen bij een schietpartij in Alphen aan den Rijn zijn een 23-jarige Nederlander en een 39-jarige Bulgaar.

De twee mannen die gewond raakten zijn een 30-jarige Bulgaar en een even oude Nederlander. Zij liggen nog in een ziekenhuis. Alle vier de mannen komen uit Limburg. Dat meldt de politie zondag.

De politie kreeg rond 00.45 uur een melding van een schietincident in de buurt van de Broekhorst in de Zuid-Hollandse plaats. Getuigen hadden schoten gehoord en een auto zien wegrijden. Toen de politie ging kijken, werd niets aangetroffen.

Een klein halfuur later kreeg de politie een melding van een ziekenhuis in Gouda dat er een auto stond waarin vier personen met schotwonden zaten. Twee van de inzittenden overleden later aan hun verwondingen.

Motief

Het onderzoek naar het motief voor het incident en de daders loopt nog. De politie vermoedt dat het incident te maken heeft met het criminele circuit. Een aantal getuigen heeft zich na een eerder getuigenoproep gemeld. De politie roept iedereen die iets weet over de schietpartij op zich te melden.