AMSTERDAM - Het Museumweekend heeft net als vorig jaar bijna een miljoen bezoekers getrokken. Zaterdag profiteerden bezoekers van openluchtmusea en kastelen van het mooie weer, meldde organisator de Nederlandse Museumvereniging zondag na afloop.

Ook zondag, met ideaal 'museumweer', was er veel belangstelling voor de dertigste editie van het evenement. Ruim vierhonderd musea zetten afgelopen weekend hun deuren wagenwijd open voor publiek.

Musea waren gratis of met korting toegankelijk en organiseerden allerlei speciale activiteiten. Het thema was ditmaal trakteren.

In het Bonnefantenmuseum in Maastricht was het ''superdruk'' en bij het Van Abbe Museum in Eindhoven was het zo druk ''dat het feest op straat verderging''.

Hattem

Deventer trok door avondopenstelling zaterdag veel studenten en scholieren, en in het Nederlands Bakkerij museum in Hattem gingen de deuren eerder open om het toegestroomde publiek binnen te laten. De organisatie kijkt dan ook terug op ''een geslaagd verjaardagsfeest''.

De Nederlandse Museumvereniging probeert met het speciale weekend vooral mensen binnen te halen die niet of bijna nooit een museum bezoeken.

Mogelijk

Volgend jaar op 7 en 8 april is er weer een landelijk Museumweekend. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

De Nederlandse musea trekken tijdens een regulier weekeinde ongeveer 200.000 bezoekers.

Museumweekend