BERGEIJK - Twee leden van een scoutinggroep zijn zaterdag overleden aan de gevolgen van een aanrijding op vrijdagavond in Bergeijk (Noord-Brabant). Dat meldde de politie zaterdag.

Het ongeluk gebeurde rond half negen op de Witrijtseweg. De twee scouts, een jongen en een meisje van 15 jaar uit Valkenswaard, werden op de onverlichte weg aangereden door een 59-jarige automobilist uit Bergeijk en raakten daarbij zwaargewond. Later overleden ze in het ziekenhuis.

Een 16-jarige scout uit Valkenswaard raakte door het ongeval lichtgewond. Hij kon zaterdag het ziekenhuis weer verlaten. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het naar omstandigheden goed met hem.

Het drietal maakte deel uit van een groep van ongeveer acht scouts, die langs de weg liep. Volgens de politie zou de automobilist naar de kant zijn uitgeweken omdat er een tegenligger aan kwam op de niet al te brede weg.

Blaastest

De bestuurder, die samen met zijn dochter in de auto zat, is als verdachte op het politiebureau gehoord. Een blaastest wees uit dat hij niet onder invloed van alcohol was. De man zit niet vast. Het onderzoek loopt nog.

De betrokken leden van de scoutinggroep zijn op het politiebureau samen met hun ouders opgevangen en kregen slachtofferhulp. Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard was ook bij de opvang op het politiebureau.

Besloten bijeenkomst

Bij de scoutinggroep in Valkenswaard kwamen zaterdagmiddag tegen de honderd mensen, leden van de scoutinggroep, vrienden en familie, bij elkaar voor een besloten bijeenkomst. Mensen konden daar met elkaar en met de politie en slachtofferhulp praten.

Ook Scouting Nederland was op de bijeenkomst aanwezig. Ederveen, die ook bij de samenkomst was, sprak van een ''emotionele bijeenkomst.''