AMSTERDAM - Rond Haarlem rijden vrijdagmiddag geen treinen vanwege een stroomstoring. Reizigers van en naar de Noord-Hollandse stad moeten rekening houden met een vertraging van een halfuur tot een uur, melden de NS en spoorbeheerder Prorail.

De storing zorgt ook voor problemen op het spoor tussen Amsterdam en Leiden.

De stroomstoring ontstond rond 15.30 uur en zorgt voor problemen op het spoor tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Een woordvoerder van Prorail laat weten dat er brand is geweest in een hoogspanningsstation van Nuon bij Vijfhuizen. Door de storing werken de seinen en wissels niet.

Geprobeerd wordt stroom van een andere leverancier te betrekken, zegt de woordvoerder. De problemen houden de komende uren nog aan. De verwachting is dat de reguliere treindienst in ieder geval niet voor 20.00 uur is hersteld.

Bussen

Tot de problemen zijn verholpen worden bussen ingezet. Hoeveel reizigers door de problemen worden gedupeerd, weet de woordvoerder niet. "Maar het is gebeurd rond de avondspits van vrijdag, een vrij druk tijdstip."

Tussen Amsterdam en Leiden deed zich vrijdagmiddag een wisselstoring voor, die ook door de brand in het hoogspanningsstation werd veroorzaakt. Hierdoor reden op dit traject minder treinen. De problemen op dit traject zijn voorbij.