AMSTERDAM - De 35-jarige Nederlander die in Lima werd opgepakt voor een dubbele moord in Bolivia heeft op de lokale televisie ontkend dat hij de misdaad heeft gepleegd.

De man die onlangs in de Peruaanse hoofdstad werd opgepakt, is inmiddels overgebracht naar een gevangenis in Ica, zo'n driehonderd kilometer ten zuiden van Lima.

De man uit Leiderdorp wordt verdacht van het wurgen van zijn 29-jarige vriendin Lucy Luisa Molina Gonzalez en hun zes maanden oude baby in 2008. Daarna zou hij ervandoor zijn gegaan.

De Chileense justitie verdenkt hem daarnaast van het ombrengen van een vrouw, waarna hij naar Bolivia zou zijn verhuisd. Interpol zocht de man.

Waardigheid

De Nederlander, de 35-jarige Patrick van der B, verklaarde op de lokale tv-zender van 'zijn familie te houden' en 'in de waardigheid van zijn eigen persoon te geloven'. Bovendien zei hij niet te weten waar hij van wordt beschuldigd of waar zijn vriendin is.

De man wacht volgens de Peruaanse krant El Comercio in de Cristo Rey de Cachinche-gevangenis in Ica op uitlevering aan Bolivia of Chili.