HERTEN - Een 33-jarige motorrijder zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagochtend in het academisch ziekenhuis van Maastricht overleden aan de verwondingen die hij eerder dinsdag had opgelopen door een botsing met een politieauto.

Dat maakten de politie en het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond bekend.

Het ongeval met de crossmotor deed zich rond 4.00 uur voor op de kruising van de Oude Roermondseweg met de Jo Calsstraat in het Roermondse kerkdorp Herten.

De politie zocht de motor na een melding. Het voertuig doemde volgens een woordvoerder van het OM op de kruising uit het niets op voor de patrouillewagen. De motor voerde geen licht en de bestuurder droeg geen helm, maar een bivakmuts.

Pedalen

De politiewagen botste frontaal op de flank van de motor, die met de pedalen onder de auto terechtkwam. Dat werd de motorrijder fataal, aldus de woordvoerder van het OM.

Omdat agenten van de politie Limburg Noord bij het ongeval betrokken waren, onderzoekt de politie Limburg Zuid de zaak. Dat gebeurt in verband met de gewenste objectiviteit, aldus het OM. De politie onderzoekt daarbij ook of de man de crossmotor vlak voor de aanrijding gestolen had in Linne, een dorp niet ver van Herten.

Ongeval Herten